10 jel, hogy ideje méregtelenítened

A méregtelenítés divatos kifejezéssé vált, de ettől függetlenül tényleg szükséges a szervezet egészséges működéséhez. Ha figyelmen kívül hagyod a tested jelzéseit, azt az egészséged fogja megszenvedni. Ismerd meg a figyelmeztető jeleket, amelyek arra utalnak, hogy a méregtelenítésben segítségre van szüksége a szervezetednek.

Ha nincs elég energiád, nem tudsz kellőképpen koncentrálni a feladataidra, ha krónikus betegségben szenvedsz, igen valószínű, hogy a felhalmozódott méreganyagok is szerepet játszanak az állapotodban.

Bárki, aki úgy gondolja, hogy a méregtelenítés nem fontos vagy nem is létező dolog, rosszat tesz a testének. Ugyanis rengeteg vegyi anyag és méreg vesz körül minket minden nap: elég csak levegőt venni és táplálkozni, máris káros anyagok kerülhetnek a szervezetünkbe.

10 jel, hogy ideje méregtelenítened:

Ha 4 vagy annál több tünetet fedezel fel magadon, itt az ideje, hogy segíts a méregtelenítő szerveidnek egy kicsit. Az elmúlt 3 hónapból hány jelet tudsz kipipálni a listáról?


  • Gyakran fáj a fejed.
  • Megnövekedett a zsírréteg a hasadon, de képtelen vagy lefogyni.
  • Problémáid vannak a vércukorszinteddel.
  • Folyamatosan meleged van, sokat izzadsz.
  • Aknés, rosaceás a bőröd, gyakran viszket a bőröd.
  • Fáradt vagy, és ezen az alvás sem segít.
  • Változékony a hangulatod, gyakran vagy dühös.
  • Többször is hányingert érzel.
  • Kémiai érzékenységben szenvedsz - az illatoktól vagy a vegyi anyagok szagától rosszul vagy .
  • Álmatlanságban szenvedsz, hajnalban felébredsz.

Miért szükséges a méregtelenítés?

A szervezeted képes a méregtelenítésre, de a mai toxikus világunkban egyre nagyobb kihívással kell megbirkóznia a májnak és a vesének. 

A nehézfémekre, a stresszes életmódra nincs kellően felkészülve a szervezetünk, gyengül az emésztőrendszerünk, az immunrendszerünk, emiatt a káros anyagok is egyre könnyebben tudnak megtelepedni. A sokfajta allergia, ételérzékenység mind ennek a jele.


A Centers for Disease Control (CDC) jelentései szerint az átlagember vérében 212 káros anyag található - például higany, ólom, kadmium és egyéb ipari vegyi anyagok. Az Egészségügyi Világszervezet tanulmányai azt mutatják, hogy átlagosan több mint 700 vegyi anyag van a testünkben. Bármelyik tanulmányt is nézzük, az eredmény rendkívül félelmetes.

Tudnod kell, hogy egészséges táplálkozással, szaunázással, hidratálással, rendszeres mozgással nagyon sokat tehetünk az egészségünkért, de a nehézfémeket ilyen módszerekkel nem űzhetjük ki a szervezetünkből.


Ezért van szükség a huminsavra, ami egy olyan természetes anyag, amely kivezeti a szervezetből a nehézfémeket, ráadásul rengeteg ásványi anyagot juttat be mindeközben. Vagyis egy 3 hónapos kúrával rengeteget segíthetünk a májunknak, vesénknek, tehermentesíthetjük a védekezőrendszerünket.

Próbáld ki a huminsav-kúrát, és 3 hónap múlva ismét ellenőrizd le a fenti listát! Ha a nehézfémek, káros anyagok okozták a tüneteidet, rengeteg pozitív változást fogsz magadon észrevenni.

Ha tetszett a cikk oszd meg másokkal is!