5 bevált tipp, és télen sem kell betegszabadságra menned

Nyakunkon a téli betegségek időszaka, egyre többen köhögnek, tüsszögnek körülöttünk. Meg lehet előzni, hogy mi is beleessünk egy hosszas betegeskedésbe. Főleg a gyerekek érdekében érdemes betartani az 5 tippet!

Ezt az 5 tanácsot akár már ma kipróbálhatod, a legtöbbjükhöz nem kell szinte semmi különös, csak egy kis extra figyelem.

Íme, mit tegyünk a mindennapokban, hogy ne az ágyat nyomjuk télen

1. Apróság, de érdemes rá figyelni: mossunk gyakrabban kezet, próbáljunk mindig zsebkendőbe vagy az arcunkat eltakarva tüsszenteni. Tanítsuk meg ezt a gyermekeknek is, és figyeljünk arra, hogy ne blicceljék el a kézmosást. Kisebb gyereknél sokszor probléma, hogy folyik az orra, ilyenkor figyeljünk, hogy rendesen törölje meg, vagy kérjen segítséget.

2. Legyünk sokat a szabadban, iktassunk be rövidebb sétákat még akkor is, ha nagyon hideg van. A vírusok ugyanis utálják az alacsony hőmérsékletet.

3. Ha úgy érezzük, kerülget minket a nátha, a hurutos megbetegedés, érdemes inhalálni. Lefekvés előtt 10-15 perccel melegítsünk fel (de ne forróra) sós, kamillás vagy eukaliptuszolajos vizet, és törülközőt a fejünkre terítve lélegezzük be a gőzét.

4. Nem kell feltekerni a fűtést. Szakértők szerint elég a szobákban a 20-22 fok, éjjel akár a 18-20 fok. Figyeljünk a megfelelő páratartalomra, ugyanis a fűtés és a ritkább szellőztetés miatt általában szárazabb a levegő a lakásokban. Érdemes sós vízzel teli tálat a fűtőtestre tenni, máris sokat tettünk a páradúsabb levegőért.

5. Még jobban figyeljünk a táplálkozásra, ne hanyagoljuk a gyümölcsöket, zöldségeket, csak mert kisebb a választék. De emellett is szükségünk van az ásványi anyagok bevitelére. Ezért kiemelten ajánljuk a Humicin Makro- és Mikroelemes készítményét ebben az időszakban, az immunrendszer megerősítése érdekében is.

Hidd el, hogy ha ezeket a pontokat betartod, a legkeményebb időszakot is betegségek nélkül vészelheted át! Az oldal alján megtalálod a Humicin Makro-és Mikroelemes étrend-kiegészítőjét.


Képek forrása: allthemoms.com, goodtoknow.co.uk, hazesotthon.hu, smartkidsasia.com

Ha tetszett a cikk oszd meg másokkal is!