5 egyszerű módszer, hogyan turbózd fel a gyerekek egészségét ősszel

Szülőként tudjuk, mennyire kemény időszak az, amikor a gyerekek betegek vagy amikor nem alszanak jól. Szerencsére vannak olyan meglepően egyszerű dolgok, amelyekkel elkerülhető, hogy a gyerekek minden nyavalyát elkapjanak az oviban, iskolában.

1. A filléres megoldás

Sok ember (beleértve a gyermekeket is) magnéziumhiányos. Ezért jó ötlet a gyerekek esti fürdővízébe keserűsót vagy más néven Epsom sót tenni, ezzel növekszik a magnéziumszintjük is, és este jól fognak aludni.  De tökéletesen megfelel erre a célra néhány kanál tengeri só vagy himalájai só is. Ezek sok ásványi anyagot tartalmaznak, nyugtató hatásúak és természetes módon tisztítják a bőrt.

2. Nyugodt alvás

A betegségek elkerülésének egyik kulcsa a kipihent szervezet. Érdemes kipróbálni, tud-e a gyermek sötétítő függöny nélkül aludni, hiszen a kinti fények, a hold és a nap fénye természetes ciklikusságot ad az alvásnak. Vezessük be azt a szabályt, hogy nincs TV vagy számítógép, tablet vacsora után, mert így a gyerekek sokkal jobban alszanak, és nem kelnek fel annyiszor inni, nem kell annyit a fürdőszobába menniük.

3. Ki a természetbe

Lehet, hogy meglepő lesz, de amikor csak lehet, hagyjuk a gyerekeket mezítláb mászkálni, kora ősszel, napsütéses időben még kint a kertben is. Úgyis szólni fognak, ha fázik a lábuk! A szabad levegőn való mezítlábas rohangálás kimutathatóan csökkenti az allergiák és az asztma kialakulását. Használjuk ki, ha szép az idő, a napfény D-vitaminnal tölti fel a szervezetünket, amely fontos szerepet játszik az immunrendszer működésében. A rendszeres kirándulással, sétával, biciklizéssel a gyerekek is hozzászoknak a testmozgáshoz, a rossz, hideg idő beálltával úgyis sokat fognak a szobában gubbasztani.

4. Egészség az asztalon

Ne becsüljük le a finom házi húsleves erejét! Nemcsak a gyerekek folyadékbevitelét növeljük így: a hús- és csontleves igazi energiabomba, ami pozitív hatással van az immunrendszerünkre, az ízületekre és az emésztésre. Nemcsak a lábadozás időszakában ajánlott, hanem rendszeresen, akkor is, ha egészséges a család!

5. Természetes anyagok, mérgek nélkül

Győződjünk meg arról, hogy tényleg természetes, natúr, felesleges adalékanyagoktól mentes termékeket használ a gyermek például a fürdőszobában. A fogkrémtől kezdve a samponon át a mosószerben mindenben lehet allergiát kiváltó vagy mérgező anyag.

Egy huminsav-kúra a gyerekek szervezetét is megtisztítja a nehézfémektől és feltölti őket hihetetlen mennyiségű ásványi anyaggal, ami a vitaminbevitelhez is elengedhetetlen.

Ha tetszett a cikk oszd meg másokkal is!