5 egyszerű tipp, hogy az immunrendszered jól működjön

Számtalan helyről halljuk, hogy az immunrendszerünket erősíteni kell, hogy ha azt szeretnénk, hogy ne legyünk folyton betegek, hogy ha energikusan és erővel teli szeretnénk működni a hétköznapokban is. 

Vagy ha meg is betegszünk, gyorsan lábaljunk ki belőle, ne húzódjon el hetekig a felépülés.

Mit tehetünk azért, hogy védekező rendszerünk ne mondja fel a szolgálatot, és ne kerüljünk kimerült és leharcolt állapotba?

Íme, 5 tipp, amit érdemes kipróbálni, hogy minden nap energikusan teljen:

1. Ne adj neki felesleges, értelmetlen feladatokat

Gondolok itt arra, hogy az év minden napján bombázzuk a szervezetünket különböző toxikus anyagokkal, és ezek hatására immunrendszerünk folyamatos készenléti üzemmódba kapcsol, rajtra készen tartva a fehérvérsejteket, így aztán a folyamatos pörgés hatására működésének egyensúlya megborulhat.

Ha ezektől a mérgektől folyamatosan megtisztítjuk a szervezetünket, nagymértékben tehermentesítjük védekező rendszerünket. 

Tisztítókúrára a legkedvezőbb időszak a tavasz, de aki igazán sokat szeretne tenni egészségéért, évente kétszer is tart ilyen kúrát: egyet tavasszal, egyet ősszel.


BLOGCIKK: Olvasd el, mi az a 10 jel, amiből tudhatod, hogy tisztítókúrára lenne szükséged >>>


2. Folyamatosan gondoskodj a szervezeted ásványi anyag ellátottságáról

Sajnos ezt a feladatot már nem tudják teljes mértékben ellátni zöldségeink, gyümölcseink, gabonáink, mert a kimerült termőtalajok nem szolgáltatnak ehhez megfelelő tápanyagot számukra. Kiváló minőségű étrend-kiegészítőkkel azonban segíthetjük ezt a folyamatot.

Amire figyelnünk kell, hogy olyan készítményeket válasszunk, amelyben az ásványi anyagok a természeteshez hasonló, ORGANIKUS, SZERVES formában vannak jelen, hiszen csak így biztosított azok teljes mértékű hasznosulása és beépülése. 

Nem elég az ásványi anyagokat CSAK bevinnünk a szervezetbe, gondoskodnunk kell azok felszívódásáról is!


VIDEÓ: Ásványi anyagok pótlása: mikor, mivel, hogyan >>>


3. Ásványi anyagok nélkül nincs vitaminfelszívódás

Azzal szinte mindenki tisztában van, hogy a vitaminok nélkülözhetetlenek a jó közérzethez, a szervezet egészséges működéséhez, a betegségek elkerüléséhez. Azt már kevesebben tudják, hogy hiába viszünk be a szervezetbe minden szükséges vitamint, ha nincsenek jelen ásványi anyagok, nyomelemek a megfelelő mennyiségben, arányban. Nélkülük a szervezetünk a vitaminokat nem tudja beépíteni, felhasználni.

Tehát először meg kell győződnünk szervezetünk megfelelő ásványi anyag ellátottságáról, majd jöhetnek a vitaminok, zöldségek, gyümölcsök, kiváló minőségű vitaminkészítmények formájában.

Ezt a 3 pontot segít betartani a HUMINSAV 

A Humicin Natúr megszabadít a toxikus anyagoktól, nehézfémektől , a Humicin Vas, Humicin Szelén, Humicin Króm és a Humicin Makro- és mikroelemes készítmény pedig a különböző ásványi anyagok hatékonyabb felszívódását segíti elő.

4. Minőségi élelmiszereket fogyassz

Mellőzzd a finomított lisztet, finomított cukrot, lehetőség szerint minél kevesebb tejterméket fogyassz. A gluténtartalmú ételek fogyasztása (búza, rozs, árpa, bulgur, kuszkusz, és a zab is keresztszennyeződés révén!) kórosan befolyásolhatja az immunrendszer működését, és összezavarhatja azt.

5. Kevesebbet stresszelj

Tudom, könnyű azt mondani… És valóban a stresszt a mai világban borzasztó nehéz elkerülni, de arról már mi döntünk, hogyan reagálunk a stresszes helyzetekre. Káros stresszkezelési módszerek: alkohol, dohányzás, gyógyszerek, teljesítményfokozó szerek, evésbe menekülés, bosszúság, idegeskedés, agresszió stb. Ezeket kerüld! 

Számos technika létezik a stressz megfelelő levezetésére, alkalmazzuk ezeket: sportolás, relaxációs technikák, autogén tréning, meditáció, jóga, de segíthet az aromaterápia, különböző masszázsformák, szaunázás stb.

BLOGCIKK: Íme, 10+1 módszer, ha nem akarod stresszelve leélni az életed >>>


Egyre tudatosabbá válunk, egyre jobban megfogalmazódik bennünk az igény egy egészségesebb életmód követése iránt, több figyelmet fordítunk az egészséges táplálkozásra, a mozgásra. Ez jó előrejelzés az előttünk álló évekre.

Soha ne feledd: a saját egészséged a saját felelősséged.

Ha tetszett a cikk oszd meg másokkal is!
immunrendszer