A 3 legfontosabb ásványi anyag az őszi betegségek ellen

Ugye jó lenne idén megúszni a betegségeket, és energikusan, jókedvűen karácsonyozni, nem pedig kimerülten nyomni az ágyat? Van 3 ásványi anyag, ami segíthet Neked ebben, nélkülük viszont a vitaminokat is hiába szeded, mert nem fognak rendesen felszívódni, ha ezekből hiány van a szervezetedben.


Íme, a Top 3 ásványi anyag, amik megvédenek az őszi időszakban 

Vas

vas nemcsak az immunrendszeredet védi a hideg időben és az influenzaszezonban, de segít abban is, hogy energikus legyél, a rövidebb nappalok és a kevesebb fizikai aktivitás ellenére is. Ugyanis a vas alapvető fontosságú a vörösvérsejtek kialakulásában, ezek szállítják az oxigént a szervezetünkben a szervekhez. Ha megfelelő mennyiségű vas van a szervezetedben, energikus leszel, növekszik az agyi aktivitásod és a szellemi teljesítményed is szárnyalni fog. A vas hiánya ellenben vérszegénységhez vezet, letargiát, depressziót és kedvetlenséget okoz.


Cink

Lehet, hogy nem is tudtad eddig, de a cink az immunrendszer egyik legfontosabb őrangyala, amely hatékonyan felveszi a harcot a sejtkárosító szabadgyökök ellen, mivel erős antioxidáns. Ősszel azért különlegesen fontos, mert aktiválja a fertőzést gátló T-sejteket. Mindemellett segíti a sejtek, szövetek regenerációját, megújulását, ugyanakkor egyensúlyban tartja a hormontermelést is, amely elengedhetetlen a szervezeted mindennapi működéséhez.


Ha nem kap elegendő cinket a szervezeted, akkor nagyon valószínű, hogy fáradtnak, aluszékonynak és lassúnak fogod érezni magad. Ha ez rád jellemző volt a hidegebb évszakokban, akkor itt az ideje, hogy pótold a cinket.

Szelén

Segít megvédeni a test sejtjeit a károsodástól, miközben fenntartja a védelmi rendszerét azáltal, hogy stimulálja a T-sejtek termelését az immunrendszerben. Ha a betegségekkel teli őszre és télre igazán fel szeretnéd turbózni a szervezeted ellenállóképességét, a szelén igazi társad lesz ebben!

Még azt is fontos tudnod, hogy az ásványi anyagok jobban felszívódnak, ha huminsavat tartalmazó készítménnyel viszed be ezeket a rendkívül fontos mikrotápanyagokat a szervezetedbe. 

Nézz körül a Humicin termékei között, és biztosan megtalálod a számodra nélkülözhetetlen ásványi anyagot!


Képek forrása: fotolia.com

Ha tetszett a cikk oszd meg másokkal is!