Egyenesen a föld mélyéből érkezik a segítség

A huminsav 7+1 rendkívüli hatása

Az igen értékes huminsav legalább 70 féle ásványi anyagot tartalmaz, és ezt mind tudja hasznosítani az emberi szervezet. De nézzünk 7+1 konkrét példát, hogyan segít minket a huminsav a mindennapokban!

1. Javítja a bélrendszer egészségét és az immunrendszer funkcióit

Erős és egészséges bélrendszerre van szükségünk ahhoz, hogy immunrendszerünk megfelelően működjön, a hormontermelésünk egyensúlyban legyen, de ez szükséges az étvágyunk szabályozásához, a stressz okozta problémák csökkentéséhez, és még sok más területen is hasznát látjuk. A bélrendszer rendellenességei miatt alakulhatnak ki a gyulladásos bélbetegségek, bakteriális fertőzések (légzőszervi, húgyúti stb.), vagy akár az influenza és a gyakori megfázás. Ennek magyarázata, hogy immunrendszerünk 75%-a a bélben található.

A huminsavak sokféle tápanyagot tartalmaznak, amelyek javítják a bél egészségét, beleértve a nyomelemeket, az elektrolitokat, a zsírsavakat, a prebiotikumokat és a probiotikumokat. Ezek segítik az emésztőrendszer táplálását, és növelik a „jó baktériumok” képességét, hogy újratelepítsék és megteremtsék az egészséges mikrobiológiai környezetet.

2. Segíti az emésztést és a tápanyagok felszívódását

A huminsav gyors, jelentős javulást eredményez a bélben élő „jó” baktériumok arányában, segítve a nem kívánt emésztési tüneteket, például a székrekedést, a puffadást, a hasmenést és az ételérzékenység/intolerancia csökkenését.

A huminsav hatékonyabban adja át az ásványi anyagokat és más tápanyagokat a sejteknek, növeli a tápanyagok felszívódási sebességét, és eredményesen megküzd a gyulladással az emésztőszerveken belül.

3. Megvédi a kognitív egészséget

A kognitív rendellenességek kialakulásához hozzájárulnak a szabadgyökök okozta károsodások, a huminsav az ilyen jellegű betegségek kialakulásának megállításában is segíthet. Bizonyos kutatások már arra a következtetésre jutottak, hogy a huminsav valószínűleg új utakat nyit meg az Alzheimer-kór természetes kezelésében.

4. Segít a méregtelenítésben

A huminsavak hozzájárulnak az energiaszintünk javításához, méregtelenítő képességük miatt. A természetes kelátterápia egyik formájaként a huminsavak képesek megkötni azokat a toxinokat és fémeket, amelyek a szervezetbe jutnak az élelmiszerek, a víz, a gyógyszerek, a háztartási termékek és a levegőszennyezés révén.

5. Csökkenti a szabadgyökök okozta károkat és a gyulladást

A szabadgyökök mindannyiunk szervezetében jelen vannak, mivel szerepet játszanak a kórokozók elleni küzdelemben, energiaellátásban és a hormonszabályozásban, de a túlságosan elburjánzó szabadgyökök felgyorsítják az öregedési folyamatokat és betegségek kialakulásához vezetnek.

Mi növeli a szabadgyökök mennyiségét a szervezetünkben?

A környezetünkben található szennyezőanyagok, az alacsony tápanyagbevitel és az olyan káros szokások, mint a dohányzás, a túl sok UV-fény és a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása. A huminsav olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek ellensúlyozzák a szabadgyökök káros hatását.

6. Javítja az energiaszintet és csökkenti a fájdalmat

Sok huminsavat fogyasztó ember az energiaszintjének javulásáról számol be, valószínűleg a fokozott méregtelenítés, a gyulladás és a szabadgyökök károsító hatásainak megszüntetése, valamint az elektrolitok és egyéb fontos tápanyagok bevitele miatt.

A Doctors Across Borders által végzett kutatások szerint a természetes huminsavak aktiválják és energizálják a test szinte minden biológiai folyamatát. Segítenek az érzelmi stressz, a fertőzések, a kiegyensúlyozatlan étkezés, az elhúzódó alvászavar ellen, és a sebészeti beavatkozások utáni lábadozásban. A huminsav javítja a keringést és az immunrendszer működését, miközben csökkenti a fájdalmat és a fertőzésekre való fogékonyságot.

7. Javítja és védi a bőrt

Kutatások szerint a huminsavak segíthetnek megvédeni a bőrt, és olyan sebek vagy irritációk kezelésében is használ, mint az ekcéma vagy a gombák és mikrobák által okozott kiütések. Egy tanulmány megállapította, hogy a huminsav más kezelésekhez képest jelentősebb mértékben javította az ekcéma okozta tüneteket.

+1 Helyreállítja az optimális pH-értéket

A huminsav szedésének még egy hatalmas előnye, hogy segít a test optimális pH-értékének helyreállításában. Megakadályozza a túlságosan savas környezet kialakulását, így segít a hosszú távú betegségek, a káros baktériumok, gombák és más organizmusok elleni védekezésben.

(A cikk a draxe.com/fulvic-acid bejegyzés alapján készült.)

A linkre vagy a lenti képre kattintva megvásárolhatod a világ egyik legtisztább tőzegéből kinyert huminsavat tartalmaző Humicin Natúrt!


Ha tetszett a cikk oszd meg másokkal is!