Nehézfém bekerülés

Sokszor hallottam már a nehézfémek ártalmairól, de el sem tudom képzelni, hogy az én szervezetembe hogyan kerülnének ilyenek. Egy irodai dolgozó is ki van téve ennek?


Kérdés:

Sokszor hallottam már a nehézfémek ártalmairól, de el sem tudom képzelni, hogy az én szervezetembe hogyan kerülnének ilyenek. Egy irodai dolgozó is ki van téve ennek?

 A szakértő válaszol:

Elegendő csupán levegőt vennünk ahhoz, hogy nehézfémek kerüljenek a szervezetünkbe. Mert a nehézfémek ott vannak a levegőben, a vizekben, a talajban, mindenhonnan kapunk belőlük: járműveink üzemanyagaiból (ólom), dohánytermékekből (kadmium), festékekből, növényvédőszerekből, tisztítószerekből, műtrágyákból stb. De például a tányérunkra kerülő tengeri halak húsa is tele van higannyal, így manapság a halételek fogyasztása is komoly veszélyforrássá vált.

 A nehézfémeket előszeretettel használja az élelmiszeripar (csomagolóanyagokban, tartósítószerekben, adalékanyagokban, állományjavítókban), a kozmetikai ipar (alumíniumsók a dezodorokban). A legmegdöbbentőbb talán az, hogy a gyógyászatban is találkozhatunk vele, hiszen az amalgám fogtömésekből higany jut a szervezetünkbe, a védőoltások szintén higanyt tartalmaznak, és sajnos a gyógyszeripar is felhasználja a nehézfémeket a gyógyszergyártásban. Így aki sok gyógyszert szed, erőteljesen terheli szervezetét a nehézfémekkel.


dahlke_1341516029.jpg

  

„ Az emberi szövetek éppúgy túl vannak terhelve a feldolgozhatatlan nehézfémek miatt, mint a Föld a nem lebomló műanyag hulladéktól.”

/Ruediger Dahlke/

 


A nehézfémektől megszabadulni nem könnyű, de nem is reménytelen feladat.

Méregtelenítsünk, tisztítsuk meg szervezetünket, hogy újra erősnek és egészségesnek érezhessük magunkat.


kepkivagas2.PNG
 
Kép forrása: http://goo.gl/NTDLNH


Ha tetszett a cikk oszd meg másokkal is!