Nehézfém tünetek

Aggódom amiatt, hogy nehézfémek mérgezik a szervezetemet, de nem vagyok 100%-ig biztos ebben. Hogyan ismerhetem fel, hogy ez a problémám?

Kérdés:

Aggódom amiatt, hogy nehézfémek mérgezik a szervezetemet, de nem vagyok 100%-ig biztos ebben. Hogyan ismerhetem fel, hogy ez a problémám?

 A szakértő válaszol:

A legnagyobb probléma az, hogy a nehézfémek rendkívül nehezen és lassan ürülnek ki szervezetünkből, miközben lerakódnak a csontokban, májban, vesében, agyban, szívben, tüdőben, kellemetlen tüneteket és betegségeket okozva.

 A leggyakoribb tünetek lehetnek:

fejfájás, hajhullás, alvászavar, kimerültség, zavar a koncentrációban, tanulási nehézségek, ízületi fájdalmak, emésztési zavarok, idegesség.


Kép forrása: http://goo.gl/nh4oTl

A nehézfémek túlzott jelenléte szervezetünkben akár olyan komolyabb betegségekhez is vezethet, mint a depresszió, az autizmus, pszichés elváltozások, vérkeringési zavarok, daganatos betegségek, stb.

Mára az is kiderült, hogy a gombafertőzéseket /pl.: Candida/ is összefüggésbe hozhatjuk a nehézfém túlterheléssel. A gombás fertőzés tulajdonképpen testünk válaszreakciója, egyfajta védekező módszer, hiszen a gombák megkötik a nehézfémeket, megakadályozva, hogy azok létfontosságú szervekbe jutva esetlegesen súlyos mérgezést okozzanak.

Ha a belek, a máj, a vesék nem képesek megszabadítani a szervezetet a káros anyagoktól, az a légutakon és/vagy a bőrön át próbálkozik a méregtelenítéssel.

Ennek jelei lehetnek: bőrviszketés, ekcéma, herpesz, asztma, szénanátha.

A nehézfémek hatására immunrendszerünk folyamatos készenléti üzemmódba kapcsol, rajtra készen tartva a fehérvérsejteket (T-limfocitákat), így aztán működésének egyensúlya megborul, megjelennek a különböző allergiák. Csökken a betegségekkel szembeni ellenálló képességünk, egyre többször vagyunk betegek, gyulladásos tünetek jelenhetnek meg. A nehézfémek az idegrendszerre is negatív hatást gyakorolnak, pl. csökken a stressztűrő képességünk. 

Szervezetünk egyedül képtelen megbirkózni a nehézfémek kiürítésével, segítségre van szüksége, hogy megszabaduljon ezektől a nemkívánatos betolakodóktól.


Ideális segítőtársa pedig a TERMÉSZETES HUMINSAV lehet. A humin anyagok a növényi eredetű biomassza évezredes bomlási folyamatai során keletkeznek. A huminok családjába tartoznak az értékes huminsavak és fulvosavak. Ezek a különleges szerves molekulák a homogén karbonkori növényzetből keletkezett tőzegből nyerhetők ki.

A huminsavak kelátképző anyagok. A „kelát” a görög kele = rákolló szóból származik. A hasonlat arra utal, hogy a kelátképző molekulák úgy fogják meg a fémionokat, mint a tárgyakat a rák ollója. Ily módon hordozókként kiviszik a fémionokat a sejtfalon keresztül a sejtből.

Tapasztalatok szerint már néhány hetes huminsav-kúra 95%-ban kijuttatja a nehézfémeket a szervezetből, és a betegek állapotában már az első napokban érezhető javulás áll be.

kepkivagas.PNG


Ha tetszett a cikk oszd meg másokkal is!