Már a középkorban ismerték a huminsavat Kínában!


Az első tudósítások Kínából, a 15. századi (!) Ming dinasztia idejéből származnak. Ekkoriban egy híres orvos, név szerint Li Shi Csen, fertőző, fekélyes daganatokra, valamint női visszerekre „Wujinsan”-t azaz Arany Orvosságot használt, ami humin- és fulvosavat tartalmazott. Tehát már akkor ismerték gyulladáscsökkentő- és vérképző hatásait.


Képtalálat a következőre: „china flag”


Kínában az 1970-es években már az egész népességet érintő betegségekben  használták a huminsavakat a kórházakban igen nagy sikerrel. Kórházi szemklinikán 94%-os sikerrel kezeltek fekélyes szaruhártya fertőzéseket huminsav tartalmú szemcseppekkel és injekciókkal.


Szintén sikerrel alkalmazták a huminsavat vastagbél fekélyes fertőzéseinél, gyomorvérzéseknél, gyomor-és nyombél fekélyes megbetegedéseinél.
A klinikai tanulmányok eredményeként a kínai kormány szorgalmazta és támogatta humin-és fulvosav tartalmú készítmények kifejlesztését és forgalomba hozatalát. Kínai orvosok már elterjedten használják ezeket gyulladáscsökkentésre, a vérkeringés javítására, az immun- és hormonális rendszer szabályozására, az emésztőszervek betegségeinek megszüntetésére. 


Szintén Kínából származó klinikai tanulmányok mutatták ki, hogy idős (60 – 90 éves), huminsavval kezelt betegek esetében jelentős étvágyjavulás, jobb alvás, és nagyobb energiaszint volt megfigyelhető.

Képtalálat a következőre: „india flag”

Indiai tanulmányok szerint a huminsav gátolja, lassítja az öregedési folyamatokat.

Hogyan fiatalít a huminsav?

A sejtek elektromos feszültséggel rendelkeznek, amely elektromos feszültség a múló évek során egyre csökken. Ennek következtében a sejtek térfogata is egyre kisebb lesz, a sejtek összehúzódnak, töpörödnek, így leszünk ráncosak és egyre kisebbek. 


A huminsav újból megnöveli a sejtek elektromos potenciálját, aminek következtében azok visszanyerik eredeti volumenüket és így az egész szervezet fiatalodik.


Képtalálat a következőre: „german flag”

Németország az elsők között volt Európában, ahol szintén felismerték a humin anyagok nagyszerű felhasználhatóságát a gyógyászatban. Elsősorban balneoterápiás alkalmazás (gyógyfürdők) során élvezhették a betegek a huminsav csodálatos gyógyhatását. 

Reumás és mozgásszervi betegségek, mint pl. ízületi gyulladás sikeres kezelése mellett belsőleg gyomorpanaszok, savtúltengés, gyomorfekélyek, gyomornyálkahártya gyulladás esetében értek el gyors és jelentős javulást.A belsőleges szedés során a huminsavaknak kiemelten fontos szerepük van főleg az anyagcsere problémák megelőzésében, gyomor-és bélrendszeri panaszok megszűntetésében, de alkalmazhatók általános méregtelenítésre (nehézfém kivezetés), ugyanúgy, mint bakteriális vagy vírusos fertőzések ellen. Nagyon hasznosnak bizonyultak anémia (vérszegénység) kezelésére, a test immunrendszerének stimulálására, valamint a máj méregtelenítésére is.

 

Kapcsolódó kép


A kilencvenes évek elejétől fogva hazánkban is végeztek kutatásokat a huminsavak élettani hatását illetően. Ezek megerősítették és kiegészítették a nemzetközi szakirodalomban található eredményeket. Főleg a „divatos” betegségek, mint az allergiák, Candidás fertőzések, nehézfém terhelések eseteiben értek el kiváló eredményeket.


A humin anyagok gyógyászati értékéről világszerte meglepően jó dokumentációk lelhetőek fel. Az utóbbi években robbanásszerűen jelentek meg újabb és újabb kísérleti eredmények a szakirodalomban. 


A huminsav áldásos és bizonyított hatására egyre több szakember figyel fel.