Mi is pontosan a huminsav? És miért a magyarországi a világon a legjobb?

A HUMINSAV a természet csodálatos ajándéka. Jó úton halad afelé, hogy a 21. század gyógyító csodájává váljék. 

Ismerje meg, hogy pontosan hogyan műkődik!

A humin anyagok a növényi eredetű biomassza évezredes bomlási folyamataiban, a növények humifikálódása során keletkeznek. 


A huminok családjába tartoznak a biológiailag aktív és igen értékes huminsavak, melyek legalább 70-féle ásványi anyagot tartalmaznak önmagukban, és mindezeket felvehető, biológiailag hasznosítható formában. Ezek a karbon kori növényzetből keletkezett tőzegből nyerhetők ki. 

Büszkén jelenthetjük ki, hogy a világ egyik legjobb minőségű, legtisztább humin anyag lerakódása Magyarországon található. 


A 26 nemzetközi díjjal kitüntetett Humicin® étrend-kiegészítő termékcsalád hatóanyaga is ilyen kiváló tulajdonságú tőzegből származik. Ez a kb. 10 000 éves tőzegmező a világon egyedülálló módon, vulkáni környezetben, a földfelszín alatt, mélyen fekszik. Így hihetetlenül tiszta, mentes a tőzegmezőkre jellemző felszíni szennyeződésektől, és nagyon magas a huminsav tartalma. A huminsav kinyerése a tőzegből egy kíméletes hatóanyag kinyerési technológiával történik, a Humicin® kapszulák gyártása pedig egy új, szabadalmaztatott gyártási technológia segítségével valósul meg.

 

De miért is van szükségünk a huminsav tartalmú étrend-kiegészítőkre?


"Az emberi szervezetben a vitaminok, ásványi anyagok és a nyomelemek optimális koncentrációja szükséges ahhoz, hogy testi, lelki, szellemi téren jó közérzettel rendelkezzünk. Vagyis minden baj, betegség, fejlődési rendellenesség okát az ásványi anyagok, mikroelemek, vitaminok hiányában kell keresnünk." 


Ezt a gondolatot Dr. Linus Pauling, a kétszeres Nobel-díjas német származású amerikai kémikus, az ortomolekuláris medicina atyja fogalmazta meg az 1960-as években.De sajnos napjainkban táplálékaink már nem tartalmazzák megfelelő mennyiségben a szervezet számára létfontosságú ásványi anyagokat, nyomelemeket, köszönhetően a teljesen kimerített, rossz minőségű termőtalajainknak és a műtrágyázásnak. Tudományosan igazolható, hogy gabonáink, gabona alapú élelmiszereink, zöldségeink, gyümölcseink már csak töredékét tartalmazzák a korábbi vitamin- és mikroelem tartalmuknak. 
Ugyanez igaz az állati eredetű táplálékainkra is, hiszen a gabonákkal egyre kevesebb ásványi anyag jut az állatok szervezetébe, így húsába is. A mikroelem hiány a táplálkozási lánc csúcsán álló emberi szervezetben is megjelenik.


Ráadásul rossz szokásaink pl. a dohányzás gyorsíthatják egyes nyomelemek kiürülését a szervezetből. Táplálékaink átalakítása (főzés, konzerválás) pedig számos nyomelem biológiai hasznosulását rontja.A szervezetben így hiányállapotok keletkeznek, és ezeket a hiányokat bizony pótolnunk kell, hogy szervezetünk megfelelően tudjon működni. Az azonban nem mindegy, hogy milyen forrásból pótolunk. 


A legfőbb cél az lenne, hogy az ásványi anyagokat, nyomelemeket organikus, tehát az eredetihez hasonló formában vigyük be a szervezetbe, hiszen így tudnak a legjobban hasznosulni. Ezt a folyamatot katalizálja a HUMINSAV.

És mi közük van a rákok ollóinak a huminsavhoz?

A huminsavak komplexképző tulajdonsággal rendelkeznek, úgy kapcsolódnak a fémionokhoz, hogy azok más anyaggal már nem tudnak reakcióba lépni. Kelátkötéssel „megfogják” a fémionokat (kelát a görög kele = rákolló szóból származik), mint a tárgyakat a rák ollója. Ily módon megmentik a fémionokat a tápcsatornában jelen lévő savaktól, enzimektől, a táplálékban található egyéb anyagoktól, melyek hatására csak alig, vagy egyáltalán nem szívódnának fel.

 


A HUMINSAVAK áldásos hatása révén tehát a makro- és mikroelemek, nyomelemek (pl. magnézium, vas, króm, cink, réz, szelén) a megfelelő formában és a megfelelő mértékben tudnak felszívódni és hasznosulni a szervezetben.

 

A HUMINSAVAK önmagukban is jótékony hatásúak, mely hatások feltérképezése az egészségtudományok dinamikusan fejlődő területe.

 

A huminsavak jótékony hatásai:

- immunerősítő, immunstimuláló hatás

- antiallergiás hatás

- antibakteriális, antivirális hatás („természetes antibiotikum”)

- májregeneráló hatás

- gyulladáscsökkentő hatás

- vörösvértest képzés fokozása

- sugárterhelés elleni védekezés, vérképzőrendszer regenerálás (sugárterápia mellett kiegészítő terápiaként javasolt)

- a bőr természetes védelmének erősítése az UV sugárzással szemben

- reumatikus fájdalmak, ízületi gyulladásos betegségek esetén gyors javulást eredményez

- napi rendszeres fogyasztásuk általános energetizáló, betegség megelőző hatású

a szervezetben felhalmozódott NEHÉZFÉMEK (pl. higany, kadmium, kobalt, ólom) kivezetése kelátképző tulajdonságuk révén -- lásd: Natúr Humicin® kapszula

- a huminsavak fémkötő képességük révén az esszenciális makro- és mikroelemeket (magnézium, vas, szelén, króm, cink, réz) szerves, organikus formában juttatják a szervezetbe, javítják azok felszívódását, hasznosulását -- lásd: Vastartalmú Humicin® kapszula, Szeléntartalmú Humicin® kapszula, Krómtartalmú Humicin® kapszula, Makro- és mikroelem tartalmú Humicin® kapszula

 

Forrás: Dr. Richard J. Laub MS, PhD, CChem, FRSC, az Ohio State University, majd a San Diego State University professzora, kutató

 


A mai modern ember a mesterségesen kialakított környezetében nehezen tudna létezni a TERMÉSZET E CSODÁLATOS AJÁNDÉKA nélkül, ha egészséges, boldog és hosszú életre vágyik. A HUMICIN® termékcsalád készítményei segítenek Önnek, hogy ezek a vágyai valóra váljanak.