Ne vedd be a vitamint, amíg erről nem tudsz!

Ismerős a helyzet? Szeded a multivitamint, mindennap eszel gyümölcsöt, zöldséget, mégsem érzed egészségesnek magad. Nehezen lábalsz ki a betegségből, fáradékony vagy... Hol követed el a hibát? Van egy alaptétel, amit az emberek nagy többsége nem tud a vitaminokról!


Ez az alaptétel pedig nem más, mint hogy a vitaminok jótékony hatása nem tud érvényesülni ásványi anyagok nélkül. 

Ha a szervezetedben az ásványi anyagok nincsenek jelen a megfelelő mennyiségben, a vitaminok sem tudnak kellő mértékben beépülni, hiába szeded a készítményeket szorgalmasan. A vitaminoknak „meg kell alapozni” a szervezetedben, méghozzá ásványi anyagokkal.


Ahhoz tehát, hogy jó legyen a közérzeted, a vitaminok ÉS az ásványi anyagok optimális koncentrációja szükséges.

Tudnod kell, hogy a szervezetünk képes néhány vitamin előállítására, de ásványi anyagokat nem tud szintetizálni, azokat kívülről, a táplálékainkkal kell bevinnünk.

Itt játszanak szerepet a zöldségek és a gyümölcsök, az élelmiszerek. Sajnos sokszor bebizonyosodott már, hogy ezek már csak a töredékét tartalmazzák a korábbi ásványi anyag és vitamintartalmuknak, köszönhetően például a teljesen kimerített termőtalajnak, a műtrágyázásnak.


Vagyis a táplálékainkból nem jutunk hozzá a szervezetünk egészséges működéséhez feltétlenül szükséges ásványi anyag és vitaminmennyiséghez. Ennek következtében szervezetünkben hiányállapotok keletkeznek, és ezeket a hiányokat bizony pótolnunk kell, ha egészségünket meg akarjuk őrizni.

KATTINTS IDE, és ismerd meg a Top3 esszenciális ásványi anyagot, amire a téli időszakban a szervezetednek szüksége lesz!

Az ásványianyag-pótlást jó minőségű étrend-kiegészítők segítségével tudjuk a leghatékonyabban megoldani. A legfontosabb, amit a készítmények megvásárlása előtt meg kell vizsgálnunk, az a felszívódás, hasznosulás kérdése.

Logikus, hogy a legfőbb célunk az, hogy az ásványi anyagok a lehető legjobban hasznosuljanak a szervezetünkben, ha már szedjük őket. Ez pedig úgy érhető el, ha az eredetihez hasonló formában visszük be a szervezetbe ezeket az étrend-kiegészítőket.

Ezt a folyamatot képes felgyorsítani és megkönnyíteni a tőzegből kinyerhető TERMÉSZETES HUMINSAV.

A huminsav úgy kapcsolódik a fémionokhoz, hogy azok más anyaggal már nem tudnak reakcióba lépni, így megmentik őket a tápcsatornában található savaktól, enzimektől, melyek hatására csak alig, vagy egyáltalán nem szívódnának fel.

Bővebben: így működik a huminsav >>> 

A huminsavak áldásos hatása révén az ásványi anyagok csoportjába tartozó jó néhány esszenciális makro- és mikroelem, nyomelem, például a magnézium, a vas, a króm, a cink, a réz, a szelén a megfelelő formában és mértékben tud felszívódni és hasznosulni a szervezetben.


Ha pedig már megfelelő mértékben pótoltad az ásványi anyagokat a szervezetedben, végre bátran szedheted a vitaminokat, a szervezeted készen áll arra, hogy minden grammot kellőképpen hasznosítson!

Ha tetszett a cikk oszd meg másokkal is!
vitamin, ásványi anyag