Ásványi anyag pótlás

Azzal tisztában vagyok, hogy a vitaminok milyen fontos szerepet játszanak az életemben, szoktam is rendszeresen szedni vitaminkészítményeket. De egyre több helyen hallok az ásványi anyagok kiemelt szerepéről is. Erről szeretnék többet megtudni, köszönöm!

Kérdés:

Azzal tisztában vagyok, hogy a vitaminok milyen fontos szerepet játszanak az életemben, szoktam is rendszeresen szedni vitaminkészítményeket. De egyre több helyen hallok az ásványi anyagok kiemelt szerepéről is. Erről szeretnék többet megtudni, köszönöm! 

A szakértő válaszol:

Ásványi anyagok nélkül a vitaminok jótékony hatása sem tud érvényesülni, hiszen ha szervezetünkben az ásványi anyagok nincsenek jelen a megfelelő mennyiségben, a vitaminok sem tudnak kellő mértékben beépülni. Míg szervezetünk képes néhány vitamin előállítására, ásványi anyagokat nem tud szintetizálni, azokat kívülről, a táplálékainkkal kell bevinnünk. Az ásványi anyagok nélkülözhetetlen szerepet játszanak a szervezet bonyolult funkcióinak ellátásában.

Ahhoz, hogy testi, lelki és szellemi téren jó közérzettel rendelkezzünk, a vitaminok és ásványi anyagok optimális koncentrációja szükséges.

 

2015_06_28_vitamins.jpg

Kép forrása: http://goo.gl/Q41FnT

Sajnos azonban napjainkban a gabonák, a zöldségek és a gyümölcsök már csak a töredékét tartalmazzák a korábbi vitamin és ásványi anyag tartalmuknak, köszönhetően a teljesen kimerített termőtalajnak, a műtrágyázásnak. Így táplálékainkból nem jutunk hozzá a szervezetünk egészséges működéséhez feltétlenül szükséges ásványi anyag és vitamin mennyiséghez.

Miért baj ez?

Ennek következtében szervezetünkben hiányállapotok keletkeznek, és ezeket a hiányokat bizony pótolnunk kell, ha egészségünket meg akarjuk őrizni.

  • De ha a táplálékainkból nem, akkor mégis milyen forrásból juthatunk megfelelő mennyiségben és minőségben jól felszívódó ásványi anyagokhoz?
    Az ásványianyag-pótlást jó minőségű étrend-kiegészítők segítségével tudjuk a leghatékonyabban megoldani. 
  • Igen ám, de milyen szempontok alapján, hogyan válasszuk ki a több ezer fajta étrend-kiegészítő közül a számunkra legmegfelelőbbet?
    Ez bizony fogas kérdés. A legfontosabb, amit meg kell vizsgálnunk, a felszívódás, hasznosulás kérdése.

 

A legfőbb cél, hogy az ásványi anyagokat az eredetihez hasonló formában vigyük be a szervezetbe, hiszen így tudnak a legjobban hasznosulni. Ezt a folyamatot képes felgyorsítani és megkönnyíteni egy csodálatos anyag, a tőzegből kinyerhető TERMÉSZETES HUMINSAV.


A huminsav úgy kapcsolódik a fémionokhoz, hogy azok más anyaggal már nem tudnak reakcióba lépni, így megmentik őket a tápcsatornában található savaktól, enzimektől, melyek hatására csak alig, vagy egyáltalán nem szívódnának fel.


A huminsavak áldásos hatása révén az ásványi anyagok csoportjába tartozó jó néhány esszenciális makro- és mikroelem, nyomelem, például a magnézium, a vas, a króm, a cink, a réz, a szelén a megfelelő formában és mértékben tud felszívódni és hasznosulni a szervezetben.

 

Kattints ide, ha szeretnéd feltölteni az ásványi anyag raktáraidat >>>


Ha tetszett a cikk oszd meg másokkal is!