E-Egészségkurzus: Önök kérdezték, a szakértő válaszol

Hogyan szabaduljunk meg a szervezetünkben lerakódott nehézfémektől?

\r\n

Az októberi E-Egészségkurzus alkalmából sok kérdést tettek fel a résztvevők, ezekből válaszolja meg a leggyakoribbakat most szakértőnk, Gombás Adrienn. Köszönjük, hogy olyan sokakat érdekelt a méregtelenítés témája!

A városi közösségi kertek termékeiben, vagy a balkonokon termett zöldségekben vannak-e a közlekedésből származó mérgek?

A közlekedésből származó mérgek (kipufogó gáz, ólom a levegőben) elsősorban a tüdőnkön keresztül jut a szervezetünkbe a szennyezett levegőből, ehhez elegendő csak levegőt vennünk.

A zöldségekbe, gyümölcsökbe elsősorban a TALAJBÓL jutnak ártó anyagok, ezek nagyobb veszélyforrást jelentenek. A talajba a műtrágyákkal, növényvédő szerekkel kerülnek be például a nehézfémek is, egyéb kemikáliákkal együtt.

Hiába mellőzzük a közösségi kertjeinkben a vegyszereket, permetszereket, a talajvíz a szomszédos területekről belemossa a talajba, tehát kikerülhetetlen. A balkonládákban termesztett növények esetében fontos lenne megfelelő, vegyszermentes, bioföldbe ültetni a növényeket, akkor ki tudjuk küszöbölni a talajból érkező vegyi anyagokat.

Méregtelenítés előtt kérdezzünk meg orvost? Én mindig bajban vagyok ezzel  :(

Sokféle méregtelenítési módszer létezik: méregtelenítő gyógyteák fogyasztása, kisebb diéták pl. húsmentes napok, gyümölcsnapok beiktatása, szaunázás, nyirokmasszázs, jóga-sportolás, természetes étrend-kiegészítők fogyasztása. Ezekkel kapcsolatban nem szükséges orvossal konzultálni, de természetesen lehet.

Amihez viszont mindenképpen ORVOS vagy SZAKEMBER támogatását, segítségét javaslom, az a LÉBÖJTKÚRA. Léböjtölésre nem minden ember szervezete alkalmas, valaki jobban, valaki kevésbé bírja szervezete ilyen jellegű igénybevételét. A léböjtkúrákat alaposan, szakszerűen fel kell vezetni, hétről-hétre, napról-napra egyre kevesebbet, más minőségű ételeket fogyasztani, hogy aztán a felkészült szervezetünk alkalmas legyen már csak folyadékot magához venni napokig, vagy akár hetekig. A léböjt végeztével lépésről-lépésre, szakaszosan, folyamatosan visszatérni a normál étrendre, ellenkező esetben rendkívüli módon megterheljük szervezetünket, és ennek káros következményei is lehetnek egészségünkre nézve.

De természetesen BÁRKI BÁRMILYEN kérdésben kikérheti orvosa véleményét, ha szükségét érzi.



Kimutatható, mérhető hogy mennyi nehézfém van a szervezetünkben. Mennyi a már káros mérték?

A nehézfémek nagy része nem a vérben kering, tehát vérvételből nem lehet megállapítani a szervezetben felhalmozódott mennyiségét, így sajnos olyan pontos számszerű adatokat sem tudunk kinyerni, mint mondjuk a szérum vasszintjének esetében. Ott a vérvételből kiderül, hogy mennyi vas kering a vérben, és erre tudjuk azt mondania referencia értékek alapján, hogy magas, alacsony, stb.

A nehézfémek lerakódnak különböző szerveinkben, így kimutatásuk sem egyszerű feladat, ezért inkább az ürítés mértékéből lehet tényadatokhoz jutni pl. vizeletből, hajszövet analízisből, bőrön keresztüli mérés alkalmával. A biorezonanciás mérések nagy része %-os értékben jelöli meg az adott szerv nehézfém-telítettségének mértékét. És egy nehézfém-méregtelenítő kúra így vissza is ellenőrizhető, hogy csökkent-e ez a %-os érték.

A káros mértéket így számszerűleg megállapítani nem tudjuk, és ami különösen fontos, hogy az EGYEDI ÉRZÉKENYSÉG a mérvadó. Valaki olyan érzékeny a nehézfémekre, hogy már kis mennyiség is tüneteket okoz a szervezetében, amíg más csak nagyobb mennyiség esetén panaszkodik tünetekről.

Ami nagyon fontos: ne várjunk a tünetek megjelenéséig, mert a nehézfémek számos megbetegedést okozhatnak. Folyamatosan méregtelenítsünk: jó, ha évente kétszer tartunk nehézfém-méregtelenítő kúrát, de ha egyszer tavasszal megtesszük, akkor is már sokat tettünk az egészségünkért.

Mivel a nehézfémekkel nap mint nap találkozunk, újra és újra szennyezzük szervezetünket, lényeges a rendszeresség a méregtelenítésben.

Nehézfémeket a leghatékonyabban a természetes huminsav segítségével méregteleníthetünk. Kiváló készítmény ehhez a Humicin® termékcsalád Natúr terméke.

Hogyan alkalmazzuk a huminsavat? Igyuk? Mennyit?

A huminsav a növényi biomassza évezredes bomlási folyamataiban, a növények humifikálódása során keletkezik, és legtisztább formájában 10.000 éves TŐZEGBŐL lehet kinyerni. Én azt javaslom, hogy a huminsavat inkább kapszulában szedjük, mert folyékony állapotában elég „egyedi” az ízvilága, míg kapszulaként könnyű a szedése.

A Humicin® termékcsalád Natúr termékéből a napi ajánlott mennyiség felnőttek részére 2x1 kapszula, mellette napi szinten sok folyadék fogyasztása (2-3 liter) ajánlott, hiszen méregtelenítünk. Kúraszerűen ajánljuk fogyasztani, 1 kúra = 3 hónap = 3 doboz Natúr Humicin® termék.

Rákos betegek is alkalmazhatják?

Igen. A huminsav segít a daganatos terápiák okozta vérképző-rendszeri elváltozások mielőbbi helyreállításában.

Milyen és mennyi vizet érdemes inni?

Nehézfém-méregtelenítés idején napi 2-3 liter ásványvizet (forrásvizet, tisztított vizet) célszerű fogyasztani, lényeg, hogy szénsavmentes és klórmentes legyen.

Mi a különbség a Humicin és Huminiqum között?

A Humicin® egy 15 éve létező magyar termékcsalád, talán azért nem cseng még ismerősen a neve itthon, mert eddig a nagyvilágban bizonyított. A termékcsalád számos rangos nemzetközi díjjal büszkélkedhet. Európa több országában forgalmazzák, az Egyesült Államokban is bejegyzett márkanév a magyar Humicin®.

A Humicin® az egyedi igényeknek megfelelően MONO termékeket is gyárt!

Natúr terméke, amely csak a hatóanyagot, a huminsavat tartalmazza nagy mennyiségben, kiváló nehézfém-méregtelenítésre, májregenerálásra, gyulladáscsökkentésre, immunrendszer erősítésre, kiváló antioxidáns stb.

Vastartalmú terméke kifejezetten vashiányosoknak nyújt segítséget, mert a huminsavval megkötött vas kiválóan felszívódik, organikus formában jut a szervezetbe.

Krómtartalmú terméke segít a szénhidrát- és zsíranyagcsere szabályozásában, kelátkötésben nagymértékben felszívódó krómot tartalmaz.

Szeléntartalmú terméke jól felszívódó szelént tartalmaz.  A szelén az egyik leghatásosabb gyógyerejű ásványi anyag. A szervezetben rengeteg helyen kifejti jótékony hatását.

Makro-és mikroelem tartalmú terméke egyszerre tartalmaz vasat, krómot, szelént, cinket, rezet, magnéziumot, kelátban kötve, kiválóan felszívódó formában. IGAZI NAGYÁGYÚ a komplex ásványi-anyag pótlásban.

Üdvözlöm! Szeretném kérdezni melyik Humicin tablettát, vagy kapszulát kellene nekem szedni. 66 éves vagyok, sok problémám van.

Kérem, hívjon a 0630 373 3300-ás telefonszámon, vagy írjon a www.humicin.hu oldalon a Kapcsolat fülben található űrlapon keresztül, és megbeszéljük, hogy személyre szabottan melyik Humicin® termék tud az Ön problémáján segíteni.

Köszönöm a kérdéseket! Jó egészséget kívánok!

Üdvözlettel:

Gombás Adrienn


Ha tetszett a cikk oszd meg másokkal is!