E-Egészségkurzus: Önök kérdezték, a szakértő válaszol

Most a leggyakoribb kérdéseket válaszolja meg szakértőnk, Gombás Adrienn. Köszönjük, hogy olyan sokakat érdekel a méregtelenítés témája!

Hogyan mérhető, hogy mennyi nehézfém van a szervezetünkben? Mennyi a már káros mérték?

A nehézfémek nagy része nem a vérben kering, tehát vérvételből nem lehet megállapítani a szervezetben felhalmozódott mennyiségét, így sajnos olyan pontos számszerű adatokat sem tudunk kinyerni, mint mondjuk a szérum vasszintjének esetében. Ott a vérvételből kiderül, hogy mennyi vas kering a vérben, és erre tudjuk azt mondania referencia értékek alapján, hogy magas, alacsony, stb.

A nehézfémek lerakódnak különböző szerveinkben, így kimutatásuk sem egyszerű feladat, ezért inkább az ürítés mértékéből lehet tényadatokhoz jutni pl. vizeletből, hajszövet analízisből, bőrön keresztüli mérés alkalmával. A biorezonanciás mérések nagy része %-os értékben jelöli meg az adott szerv nehézfém-telítettségének mértékét. És egy nehézfém-méregtelenítő kúra így vissza is ellenőrizhető, hogy csökkent-e ez a %-os érték.

A káros mértéket így számszerűleg megállapítani nem tudjuk, és ami különösen fontos, hogy az EGYEDI ÉRZÉKENYSÉG a mérvadó. Valaki olyan érzékeny a nehézfémekre, hogy már kis mennyiség is tüneteket okoz a szervezetében, amíg más csak nagyobb mennyiség esetén panaszkodik tünetekről.

Ami nagyon fontos: ne várjunk a tünetek megjelenéséig, mert a nehézfémek számos megbetegedést okozhatnak. Folyamatosan méregtelenítsünk: jó, ha évente kétszer tartunk nehézfém-méregtelenítő kúrát, de ha egyszer tavasszal megtesszük, akkor is már sokat tettünk az egészségünkért.

Mivel a nehézfémekkel nap mint nap találkozunk, újra és újra szennyezzük szervezetünket, lényeges a rendszeresség a méregtelenítésben.

Nehézfémeket a leghatékonyabban a természetes huminsav segítségével méregteleníthetünk. Kiváló készítmény ehhez a Humicin® termékcsalád Natúr terméke.


A városi közösségi kertek termékeiben, vagy a balkonokon termett zöldségekben vannak-e a közlekedésből származó mérgek?

A közlekedésből származó mérgek (kipufogó gáz, ólom a levegőben) elsősorban a tüdőnkön keresztül jut a szervezetünkbe a szennyezett levegőből, ehhez elegendő csak levegőt vennünk.

A zöldségekbe, gyümölcsökbe elsősorban a TALAJBÓL jutnak ártó anyagok, ezek nagyobb veszélyforrást jelentenek. A talajba a műtrágyákkal, növényvédő szerekkel kerülnek be például a nehézfémek is, egyéb kemikáliákkal együtt.

Hiába mellőzzük a közösségi kertjeinkben a vegyszereket, permetszereket, a talajvíz a szomszédos területekről belemossa a talajba, tehát kikerülhetetlen. A balkonládákban termesztett növények esetében fontos lenne megfelelő, vegyszermentes, bioföldbe ültetni a növényeket, akkor ki tudjuk küszöbölni a talajból érkező vegyi anyagokat.

Méregtelenítés előtt kérdezzünk meg orvost? Én mindig bajban vagyok ezzel  :(

Sokféle méregtelenítési módszer létezik: méregtelenítő gyógyteák fogyasztása, kisebb diéták pl. húsmentes napok, gyümölcsnapok beiktatása, szaunázás, nyirokmasszázs, jóga-sportolás, természetes étrend-kiegészítők fogyasztása. Ezekkel kapcsolatban nem szükséges orvossal konzultálni, de természetesen lehet.

Amihez viszont mindenképpen ORVOS vagy SZAKEMBER támogatását, segítségét javaslom, az a LÉBÖJTKÚRA. Léböjtölésre nem minden ember szervezete alkalmas, valaki jobban, valaki kevésbé bírja szervezete ilyen jellegű igénybevételét. A léböjtkúrákat alaposan, szakszerűen fel kell vezetni, hétről-hétre, napról-napra egyre kevesebbet, más minőségű ételeket fogyasztani, hogy aztán a felkészült szervezetünk alkalmas legyen már csak folyadékot magához venni napokig, vagy akár hetekig. A léböjt végeztével lépésről-lépésre, szakaszosan, folyamatosan visszatérni a normál étrendre, ellenkező esetben rendkívüli módon megterheljük szervezetünket, és ennek káros következményei is lehetnek egészségünkre nézve.

De természetesen BÁRKI BÁRMILYEN kérdésben kikérheti orvosa véleményét, ha szükségét érzi.Hogyan alkalmazzuk a huminsavat? Igyuk? Mennyit?

A huminsav a növényi biomassza évezredes bomlási folyamataiban, a növények humifikálódása során keletkezik, és legtisztább formájában 10.000 éves TŐZEGBŐL lehet kinyerni. Én azt javaslom, hogy a huminsavat inkább kapszulában szedjük, mert folyékony állapotában elég „egyedi” az ízvilága, míg kapszulaként könnyű a szedése.

A Humicin® termékcsalád Natúr termékéből a napi ajánlott mennyiség felnőttek részére 2x1 kapszula, mellette napi szinten sok folyadék fogyasztása (2-3 liter) ajánlott, hiszen méregtelenítünk. Kúraszerűen ajánljuk fogyasztani, 1 kúra = 3 hónap = 3 doboz Natúr Humicin® termék.

Rákos betegek is alkalmazhatják?

Igen. A huminsav segít a daganatos terápiák okozta vérképző-rendszeri elváltozások mielőbbi helyreállításában.

Milyen és mennyi vizet érdemes inni?

Nehézfém-méregtelenítés idején napi 2-3 liter ásványvizet (forrásvizet, tisztított vizet) célszerű fogyasztani, lényeg, hogy szénsavmentes és klórmentes legyen.

Mi a különbség a Humicin és Huminiqum között?

A Humicin® egy 15 éve létező magyar termékcsalád, talán azért nem cseng még ismerősen a neve itthon, mert eddig a nagyvilágban bizonyított. A termékcsalád számos rangos nemzetközi díjjal büszkélkedhet. Európa több országában forgalmazzák, az Egyesült Államokban is bejegyzett márkanév a magyar Humicin®.

A Humicin® az egyedi igényeknek megfelelően MONO termékeket is gyárt!

Natúr terméke, amely csak a hatóanyagot, a huminsavat tartalmazza nagy mennyiségben, kiváló nehézfém-méregtelenítésre, májregenerálásra, gyulladáscsökkentésre, immunrendszer erősítésre, kiváló antioxidáns stb.

Vastartalmú terméke kifejezetten vashiányosoknak nyújt segítséget, mert a huminsavval megkötött vas kiválóan felszívódik, organikus formában jut a szervezetbe.

Krómtartalmú terméke segít a szénhidrát- és zsíranyagcsere szabályozásában, kelátkötésben nagymértékben felszívódó krómot tartalmaz.

Szeléntartalmú terméke jól felszívódó szelént tartalmaz.  A szelén az egyik leghatásosabb gyógyerejű ásványi anyag. A szervezetben rengeteg helyen kifejti jótékony hatását.

Makro-és mikroelem tartalmú terméke egyszerre tartalmaz vasat, krómot, szelént, cinket, rezet, magnéziumot, kelátban kötve, kiválóan felszívódó formában. IGAZI NAGYÁGYÚ a komplex ásványi-anyag pótlásban.

Üdvözlöm! Szeretném kérdezni melyik Humicin tablettát, vagy kapszulát kellene nekem szedni. 66 éves vagyok, sok problémám van.

Kérem, hívjon a 0630 373 3300-ás telefonszámon, vagy írjon a www.humicin.hu oldalon a Kapcsolat fülben található űrlapon keresztül, és megbeszéljük, hogy személyre szabottan melyik Humicin® termék tud az Ön problémáján segíteni.

Köszönöm a kérdéseket! Jó egészséget kívánok!

Üdvözlettel:

Gombás Adrienn


Ha tetszett a cikk oszd meg másokkal is!